Välj en sida

tillfälliga tänderNär du förlorar dina tänder, kommer det fysiska utseendet av ditt ansikte att ändras, och det slutar med att du får lida av tandlossning och kommer att genomgå extraktion av tänder eller proteser. Det finns rutiner som ger dig tänder på en dag. Förfarandet kallas även för tillfälliga tänder på en dag. I allmänhet tar detta dentala implantat förfarande lite längre tid att färdigställa, men med denna metod kan du gå ut från tandläkaren med ett uppfriskande nytt leende på bara en dag.

Enligt detta förfarande, kommer din tandläkare att vara med på röntgen för att fastställa ditt nuvarande tandtillstånd. Detta kommer att hjälpa honom att avgöra en mängd olika faktorer.

Dessa faktorer omfattar bland annat hur långa dina tänder bör vara, vart kommer bettet att vara, och hur mycket ansiktsstruktur som krävs för att genomgå denna behandling. Du kan behöva genomgå CT-scanning så att din tandläkare kan få en 3D-bild av käkbenet. Detta ger också den exakta positionen för dina tänder och kommer också att hjälpa till att bestämma den exakta placeringen av dina tillfälliga tänder.

Genom att använda tekniken på bästa sätt, kommer din tandläkare att kunna kontrollera den plats där han/hon kommer att placera dina tillfälliga tänder. Härnäst kommer du att genomgå en operation som kommer att omfatta tandutdragning, ben utformningen och placering av implantatet. Detta kommer att utföras av en erfaren och utbildad tandläkare eftersom förfarandet kräver en erfaren professionell person.

Din tandläkare kommer att fixa till dina tillfälliga tänder med hjälp av distanser. Anledningen till denna ändring är för att underlätta den inledande läkningsprocess. När de permanenta tänderna väl har förberetts, kommer de tillfälliga tänderna att tas bort.

Dock kommer tillfälliga tänder stanna i denna position under de kommande 3 månaderna. Under de första 6-8 veckorna kommer din tandläkare att föreslå dig att undvika livsmedel som är svåra att tugga. Så det finns en möjlighet att du kommer behöva äta flytande föda ett tag framöver.

Dental implantatkirurgi utförs av professionella tandläkare så det är liten chans att känna någon form av obehag efter operationen. När proceduren är klar, kommer du att få din permanenta tand. Tanden är gjord i slitstarkt material så att den inte faller sönder med tiden.

Tandlossning har en del negativ inverkan på oss. Inte bara fysiskt, men också socialt. Tandlossning resulterar även i förlust av ben som stöder våra tänder. Detta kommer att leda till några ödesdigra konsekvenser, exempelvis de som rör estetik och funktionella problem. Tandlossning kommer att splittra förtroendet hos patienten.

Det påverkar också den sociala närvaron, då vi börjar drivande bort från alla tills vi får tillbaka vår tand. Det är där tillfälliga tänder fungerar som underverk. Med framsteg inom tandvårdsbehandlingar har det blivit väldigt lätt att få tillbaka det utseende du alltid velat ha. Detta är varför människor föredrar kosmetisk tandvård, då det förnyar hela utseendet av en patient.