Välj en sida

fixa nya tänderDet finns många utav oss där ute som inte är nöjda med våra tänder. Det behöver nödvändigtvis inte vara att man saknar en tand eller något liknande. Det kan räcka att man har lite spetsiga tänder som man vill fixa till. Hur går man då tillväga? Vi har listat svaret på detta nedan i denna artikel, så läs vidare för att veta mer:

Tunt porslinsskal – Laminat

Laminat, eller ett tunt porslinskal, är tunna beläggningar som du placerar på tänderna. De är oftast bundna till att helt täcka framsidan av tänderna. När du konsultera din tandläkare, kommer han/hon att bedöma dina tänder och rekommendera den bästa formen av Skalfasader som ser bra ut på dig. Det häftiga med skalfasader är att de kommer att dölja dina spetsiga tänder.

Omformning av tanden

Detta är även känt som att läkaren formar om tanden, och detta förfarande är det där tandläkaren tar bort små mängder av emalj för att ändra formen på tänderna. Det häftiga är att mängden av emalj som tas bort är så litet, att det alltså inte påverkar funktionen eller integriteten av dina tänder. Detta förfarande hjälper till i fastställande av spetsiga tänder genom att minska eller ta bort punkten.

Självhäftande och kompositharts

Här kommer tandläkaren fästa ett självhäftande material som består av kompositharts, och sätta på tänderna för att omforma dem. Medan förfarandet är bra då det ger dina tänder en ny form, kan kompositharts lätt färga och släppa inom ett par år. När du märker någon av de två problem bör du rådgöra med din tandläkare som kommer att ersätta din kompositharts.

Limning av tänder korrigerar spetsiga tänder genom att lägga till material som ändrar formen på tänderna.

Att noteta

Det är bra att notera att fastställande av spetsiga tänder anses vara ett kosmetiskt förfarande, och därför är det mycket ovanligt att det kommer att täckas av en försäkring.

Om du inte har pengar för att täcka hela förfarandet, bör du diskutera det med din tandläkare. Det finns vissa tandläkare som erbjuder finansiering och andra betalningsplaner som kommer att vara till stor hjälp för dig.

Det är också klokt att du söker dig till alternativa vägar, så som lån och kreditkort.

En annan sak att notera är att inte alla förfaranden är perfekt för just dig. Till exempel, om du har en liten mängd av emalj, kommer din tandläkare att ge dig råd att inte gå vidare med detta alternativ.

För att vara på den säkra sidan bör du göra massor av forskning och hitta en bra tandläkare som kommer att ge dig äkta och professionell rådgivning. När du har genomgått ett förfarande, bör du regelbundet besöka din tandläkare för att se till att det inte släpper någonstans vid dina tänder. Tandläkaren kommer också att hjälpa dig att identifiera ett problem under ett tillräckligt tidigt stadium.