Välj en sida

plasttänderOavsett om det är på grund av omfattande håligheter, avancerad tandköttsproblem, trauma eller skador, kan saknade tänder vara mycket pinsamt och frustrerande eftersom de kan påverka det övergripande utseendet på ditt ansikte och leende. Upplever du svårigheter att äta/tugga, talsvårigheter och även känner dig obekväm att prata med främlingar? Med plasttänder har du inte det problemet!

Modern kosmetisk tandvård kan ge dig ett leende som du ska vara stolt över och visa upp vid varje tillfälle, utan att tveka.

Vad kan orsaka tandlossning?

Som barn har vi alla erfarenhet av tandlossning, och en saknad tand kan se sött ut på små barn. För vuxna, att gå tandlös är inte direkt estetiskt tilltalande, det kan skada självkänslan och leda till en mängd av progressiva dentala problem. När en tand väl har gått förlorad, kommer vuxna tänder aldrig bildas på nytt.

Tandköttssjukdom är den vanligaste orsaken till saknade tänder hos vuxna, med uppskattningsvis 4%-12% av vuxna som påverkas med avancerad tandköttsproblem, vilket skapar ett behov av plasttänder.

Vuxna kan även drabbas av tandlossning eller utvinning på grund av dentala problem, trauma eller skada. Ett gap mellan tänderna kan uppstå naturligt eller när tänder har gått förlorade. Om det lämnas obehandlat, kan dessa luckor och öppna ytor försämra tandkött och orsaka skador på angränsande tänder. Luckor mellan tänderna kan orsaka andra tänder att glida och tippa i andra områden.

Tack och lov, finns en mängd olika kosmetiska lösningar som plasttänder, som nu kan ersätta de plågsamma saknade tänderna. Det har alltså aldrig varit lättare (och billigare) än det är idag att fixa sina tänder.

Kosmetisk tandvård för att ersätta saknade tänder

Kosmetisk tandvård är en underavdelning av allmän tandvård som syftar till att skapa en positiv förändring av dina tänder och ditt leende, som producerar både ett funktionellt och estetiskt resultat. Låt oss titta närmre på populära kosmetiska förfaranden nedan.

Proteser

Proteser har länge ansetts vara en sann metod för tandersättning. Med nya framsteg inom teknik, design och material, är proteser nu ett mer bekvämt alternativ än tidigare, och förbättrar avsevärt patientens förmåga att tugga och effektivt korrigera utseende mellan näsan och hakan, som ofta ses hos tandlösa människor.

Det finns två huvudsakliga typer av proteser

Kompletta proteser – En komplett uppsättning av proteser används när alla naturliga tänder av patienten, både i övre och underkäke. Denna form av protes är gjord av skapat akryl. En full uppsättning av plasttänder som passar in i en skräddarsydd akryl som garanterar full anpassning till användarens käkar och passar tandköttet.

Även om tandimplantat ofta är den bästa behandlingen och alternativet för ersättning av saknade tänder, räcker det dock inte bara med saknade tänder för att du automatiskt ska bli berättigad till dentala implantat. Du måste uppfylla vissa hälsokrav och ha tillräcklig kvantitet och kvalitet av käkbenet för att ge en grund för plasttänder.