Välj en sida

ny tandTandimplantat är den mest långvariga och mest fungerande lösning för att ersätta saknade tänder med en ny tand. Tyvärr kan kostnaden för att placerad implantat för ny tand vara ganska avskräckande, eftersom ett enda implantat kan kosta tiotusentals kronor. Lyckligtvis finns det några sätt som en patient kan få implantat till ett mer överkomligt pris.

1) Jämförelse

För att hitta de bästa priserna, bör personen i fråga be om offerter från flera tandläkare, be om en omfattande uppdelning av avgifter och beräknade totala kostnaden för de samråd som är nödvändiga, bilddiagnostik (röntgen eller datortomografi), anestesi, modellering, kirurgi, material (inlägg, distansen och tandkrona), såväl som eventuella ytterligare rutiner.

Tandläkare är inte de ända professionella som är certifierade för att utföra implantat för ny tand, så att man kan få offerter från andra kvalificerade professionella, inklusive kirurger. Att välja en nyare tandvård kan hjälpa till att minska pris, då en nyetablerad tandläkare är ute efter att bygga upp en kundkrets, och erfarenhet, och kan ta ut mindre pris än en mer etablerad tandläkare. Som sagt, se till att du vet vad du ska leta efter när du försöker att hitta en bra tandläkare.

2) Geografiskt läge

Kostnad för tandimplantat för ny tand kan variera ganska kraftigt geografiskt, så att patienter kan hitta besparingar genom att betrakta ett större geografiskt område. Detta är särskilt sant för patienter i större städer. Tandläkare i tätorter har i allmänhet en högre levnadskostnader och högre omkostnader än de i mindre städer och som ett resultat, är det mer sannolikt att de ger högre priser.

3) Resa utomlands

Ta sökningen för en ny tand ett steg längre. Tandvårdsturismen har blivit ett populärt alternativ för de som söker lågkostnad tandimplantat. Länder som Mexiko, Costa Rica, Ungern, Turkiet och många asiatiska destinationer erbjuder behandling för en bråkdel av priset patienter kan förvänta sig att betala i utvecklade länder som i Sverige.

Detta är särskilt fördelaktigt för mindre allvarliga fall där patienten är en kandidat för samtidig implantat och tandkrona. Medan dessa besparingar kan vara imponerande, bör denna typ av “turism” göras med försiktighet. Standard för licensiering och regler som gäller i landet i fråga, samt referenser och rykten av tandläkaren, bör noga undersökas.

4) Ha koll på alternativen

En ny tand och proteser är de huvudsakliga alternativen för dentala implantat för att ersätta saknade eller extraherade tänder. Detta är särskilt fallet om det fortfarande är hållbara rötter och stöd för en tandkrona. De brukar dock inte hålla lika länge som implantat, men de kan hålla i genomsnitt 15 år, om de är ordentligt omhändertagna. En “tandbro” kan vara bunden till stödtänder så att de inte behöver tas bort för rengöring. Nackdelen med en tandbro är att ben i käken för att stödja, under de konstgjorda tänderna, kommer att drabbas av atrofi över tid, och kommer så småningom orsakar problem med tandbron.